Onze tips:

Onderhoud

Bookmark and Share

Kiest u voor een koffieautomaat dan is het belangrijk te bedenken hoeveel onderhoud de automaat nodig heeft. Moet er bijvoorbeeld een onderhoudsabonnement afgesloten worden, of is er iemand die deze taak op zich kan nemen? Moet hier misschien iemand voor aangetrokken worden? Preventief onderhoud voorkomt ingrijpende defecten. Informeer bij de leverancier of onderhoud in een leasecontract is inbegrepen. Vraag ook wat er gebeurt bij een defect en wat een onderhoudsabonnement wel en niet dekt. Informeer ook eens bij bedrijven met gespecialiseerde automatenmonteurs en welke services zij leveren.

Levensduur

Preventief onderhoud vergroot de levensduur van de koffieautomaat. Een gespecialiseerde servicemonteur heeft veel ervaring met het type en merk koffieautomaat op uw kantoor. Deze monteur is in dienst van uw leverancier, of u kunt zelf op zoek gaan naar een gespecialiseerd servicebedrijf.

Hoeveel onderhoud uw koffieautomaat nodig heeft is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van het apparaat. Basismachines kunnen meer onderhoud vragen dan luxe uitvoeringen. Koffiemachines met liquid koffie vragen over het algemeen het meeste onderhoud.

Preventief onderhoud

Bij preventief onderhoud kunt u denken aan het nakijken, reinigen en indien nodig ontkalken van uw machine; het vervangen van waterfilters en het preventief vervangen van slijtgevoelige onderdelen.

Technische ondersteuning

Bij storingen kunt u bellen met de onderhoudservice. U krijgt meteen telefonisch advies. Lukt het niet het probleem direct op te lossen, dan komt de servicemonteur langs. Kan ook die het probleem niet ter plekke oplossen en moet de automaat meegenomen worden, of duurt de reparatie langer dan verwacht? Dan zorgen veel onderhoudservices voor een vervangende automaat.