Onze tips:

Kopen of leasen?

Bookmark and Share

De aanschaf van een koffieautomaat is vaak een flinke investering. Bij veel bedrijven is het mogelijk een prijsafspraak te maken bij gegarandeerd langere afname. Probeer een proefplaatsing om te kijken of het apparaat u bevalt. Gaat u liever niet tot aanschaf over, dan blijft leasen altijd een optie. Hebt u een oude koffieautomaat die u kwijt wilt? Veel leveranciers bieden korting wanneer u uw oude koffiemachine inruilt voor een nieuwe.

Kopen

De aankoop van een koffieautomaat betekent een aardige investering, maar deze is—in tegenstelling tot leasen—eenmalig. Na de aankoop heeft u in principe lagere vaste lasten. Een eventueel onderhoudsabonnement is over het algemeen goedkoper dan een vast leasebedrag. Bovendien bent u geheel vrij in de keuze van koffieleverancier voor uw ingrediënten, tenzij u met de leverancier hierover specifieke afspraken maakt.

Leasen

Leasen voorkomt dat u in één keer een groot bedrag moet neertellen. U betaalt periodiek (vaak maandelijks) een bepaald bedrag. Daarmee bent u niet de eigenaar van de koffieautomaat, maar mag u deze wel als zijnde zodanig gebruiken. U heeft een duidelijk overzicht van de kosten die u kunt verwachten en vaak wordt de automaat na een aantal jaar vervangen door een nieuwe. Regulier onderhoud is in veel gevallen inbegrepen. Voorwaarde van leasen is vaak wel dat u de koffieautomaat gegarandeerd voor een langere periode afneemt (bijvoorbeeld 5 jaar).